30.11.2019

Vitajte v ukrajinskom kláštore

Zlaté kupoly, komplex mnohých budov s výzorom a štruktúrou paláca obohnaného hradmami; to všetko v kontraste so všednou metskou výstavbou nie príliš bohatého regiónu. Aj tak na prvý pohľad pôsobí počajevský kláštor, do ktorého sa slovenskí filmári na čele s režisérom Erikom Prausom vybrali natočiť dokument Volanie (2019). 

Vitajte v ukrajinskom kláštore
Martina Jokelová Ťuchová 30.11.2019

Odkrývať s rodinou najväčší dar

Ak chcete v čase Adventu intenzívnejšie precítiť Božiu lásku, nehu a starostlivosť, možno vám k tomu pomôže aj titul Odkrývanie najväčšieho Daru od autorky Ann Voskampovej, ktorá má dar „objať čitateľa slovami“. 
Odkrývať s rodinou najväčší dar
Noemi Gieratová 30.11.2019

Odporúčame: Koraland

Koraland je svet plný farebných korálikov. Žije v ňom malý modrý korálik Kori so svojimi rodičmi a sestrami Aliou a Mimou. Ich rodinné zážitky a dobrodružstvá približuje unikátna slovenská animovaná rozprávka Koraland: Prvé príbehy
Odporúčame: Koraland
23.11.2019

Jeho cesta do nemožna stvorila náš štát

Cesta do nemožna (2019) vyzliekla Štefánika z hábov národného pátosu, ktorý jeho príbeh dlho nosil – a predstavila ho v šate surrealistickej odľahčenosti. Nový pohľad dal inú váhu starým faktom - i explicitne nevyslovenej skutočnosti, že keby nebol Štefánik, nebolo by zrejme ani Československo. 
Jeho cesta do nemožna stvorila náš štát
Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave 23.11.2019

Organista z Padovy prvýkrát zahrá v Bratislave

Massimo Dal Prà, organista Baziliky sv. Antona v Padove, sa slovenským poslucháčom predstaví 2. decembra v rámci koncertu Ecce Crucem Domini vo františkánskom kostole hlavného mesta. Vstup naň je voľný. 
Organista z Padovy prvýkrát zahrá v Bratislave