Denisa Lukáčová 09.01.2019

Putujeme galériou hodín

Je skvostom rokokovej architektúry, je malý a rozkošný a nachádza sa na rohu Židovskej a Mikulášskej ulice. To je opis jedného z najkrajších (a najužších) domov v hlavnom meste, vnútri ktorého sa cestuje v čase. Poďte putovať spolu s nami nielen v čase, ale aj v priestore - do turistami veľmi vyhľadávaného Múzea hodín.
Putujeme galériou hodín
09.01.2019

Zblížiť sa s Annou

O Anne Kolesárovej uvažujem vďaka tvorivej skupine Poetica Musica trochu inak ako predtým. 
Zblížiť sa s Annou
Monika Šimoničová 03.01.2019

Odporúčame: Odkazy Bohu

Dostalo sa ku mne jednoduché dielko Deti píšu Bohu. Nechám sa opantať závanom lesa a posledná strana ma odzbrojí. Stojí tam: „Milý Bože, nemyslel som si, že fialová tak ide k oranžovej, kým som nevidel východ slnka, čo si urobil v utorok. To nemalo chybu. Eugen.“ 
Odporúčame: Odkazy Bohu
Radoslav Matejov 03.01.2019

Kniha, ktorú treba objaviť

Goetheho Faust patrí do klenotnice svetovej literatúry. Mal by sa vyučovať na školách, existujú filmy a divadelné predstavenia, má veľa interpretácií. A keď sa niekoho opýtate, či pozná Fausta, zväčša odpovie: Ahá, ten čo upísal dušu diablovi. Áno, to však len dosvedčuje, že Fausta nepozná celého.
Kniha, ktorú treba objaviť
03.01.2019

Manželská kríza môže byť aj pozitívna

Manželstvá z tlakového hrnca. Tak znie pracovný názov pripravovaného dokumentárneho filmu o manželských krízach. „Chceli sme ukázať, ako sa z funkčného vzťahu môže stať nefunkčný - a ako sa to vie znova prehupnúť do funkčného, niekedy ešte lepšieho vzťahu,“ priblížila autorka nápadu Lívia Halmkanová.
Manželská kríza môže byť aj pozitívna