Daniel Hevier ml. 07.03.2020

Meditovať nad Bachom

Ako sa málokto môže pochváliť, že prečítal celého Dona Quijota z pera Cervantesa, tak len málo poslucháčov môže povedať, že počulo ucelené opusy Johanna Sebastiana Bacha. Nielen pre jeho rozsiahlosť (takmer 1 100 kompozícií), ale aj pre náročnosť tohto diela. 
Meditovať nad Bachom
25.02.2020

Zveľadili svoj talent, teraz sú ocenení

Ďalších jedenásť odborníkov z oblasti výtvarného, slovesného či hudobného umenia si odnielo Cenu Fra Angelica 2020. Prevzali ju z rúk biskupa Františka Rábeka, ktorý je tiež predsedom Rady KBS pre vedu, vzdelanie a kultúru. Zoznam laureátov dokazuje, že kresťanská kultúra má vskutku originálne podoby. 
Zveľadili svoj talent, teraz sú ocenení
25.02.2020

Radošinci slávia stovku

Špecifický humor, nezameniteľná poetika, dlhoročná tradícia. I to sú atribúty, ktoré sa spájajú s ochotníckym divadlom v Radošine. Prvú premiéru tam mali ochotníci 22. februára 1920. Sto rokov od tejto udalosti pripomenula slávnosť, ktorá sa konala 17. februára v Bratislave na pôde súčasného sídla Radošinského naivného divadla, ktoré v roku 1963 predstavil divákom Stanislav Štepka. 
Radošinci slávia stovku
22.02.2020

Odporúčame: Rozkvitnutá láskou

Nezlom mi srdce, bývaš v ňom. Stále ťa tíško milujem. Si moje svetlo, nezhasni. Tvoje vnútro aj tvoj vonkajšok sú pre mňa krásne. Mám k tebe úctu, som tebou nadšený. Netráp sa, so mnou ti bude dobre. 
Odporúčame: Rozkvitnutá láskou
22.02.2020

Tento film si podľa nás zaslúžil Oscara

Už po deväťdesiaty druhýraz sa odovzdávali Oscary. Najlepším filmom sa stal podľa porotcov juhokórejský Parazit, najviac – jedenásť - nominácií mal film s negatívnym hrdinom Joker. Z nominovaných filmov tam však bol minimálne jeden, ktorého ocenenie by potešilo i konzervatívneho diváka. 
Tento film si podľa nás zaslúžil Oscara