22.02.2020

Zo Svetloslava Veigla bolo cítiť pokoru

Františkán a jeden z najvýraznejších predstaviteľov slovenskej katolíckej moderny. Tak si Svetloslava Veigla (24. december 1915 - 17. február 2010) pamätame z učebníc. Pri príležitosti 10. výročia jeho úmrtia si naňho zaspomínal umelecký rezbár Juraj Mertuš (56), ktorý slávneho básnika poznal osobne a minulý rok jeho podobu zakomponoval i do svojho betlehema.  
Zo Svetloslava Veigla bolo cítiť pokoru
22.02.2020

Odporúčame: Rozkvitnutá láskou

Nezlom mi srdce, bývaš v ňom. Stále ťa tíško milujem. Si moje svetlo, nezhasni. Tvoje vnútro aj tvoj vonkajšok sú pre mňa krásne. Mám k tebe úctu, som tebou nadšený. Netráp sa, so mnou ti bude dobre. 
Odporúčame: Rozkvitnutá láskou
15.02.2020

Aby boli jedno

On si pred ňu kľakol, ona povedala áno... A kým žili šťastne až do smrti, čakala ich ešte fáza snúbenectva. Ak chcete snúbencov či novomanželov v svojom okolí obdariť darčekom, ktorý im ich veľký deň a obdobie pred ním vždy pripomenie, skúste publikáciu Jedno srdce, jedna duša (Spolok svätého Vojtecha, 2019).  
Aby boli jedno
TK KBS 15.02.2020

Ďalší kresťanskí umelci budú ocenení

Pri príležitosti sviatku blahoslaveného Fra Angelica, patróna umelcov, sa už osemnástykrát uskutoční slávnostné odovzdanie Ceny Fra Angelica umelcom za prínos kresťanských hodnôt do umenia. Slávnostné podujatie sa uskutoční 18. februára.
Ďalší kresťanskí umelci budú ocenení
15.02.2020

Oscarový Čech jubiluje

Prezývajú ho český Steven Spielberg – režisér Jan Svěrák, ktorý sa 6. februára dožil 55 rokov, je zatiaľ posledným českým režisérom, ktorého film si vyslúžil Oscara. 
Oscarový Čech jubiluje